Foto: ZIUACONSTANTA.RO

După o perioadă de vreo 2 ani (2012-2013) care cu siguranță poate fi numită cea mai neagră din istoria sa, Aeroportul Internațional ”Mihail Kogălniceanu” Constanța și-a reluat creșterea. În 2015, aerogara aproape și-a dublat numărul de pasageri care i-au trecut pragul. Potrivit cifrelor furnizate NewsAir.ro de către oficialii aeroportului, în 2015 au fost înregistrați 78,556 de pasageri. Dintre aceștia, 63,329 au fost călători îmbarcați-debarcați, iar 15,227 s-au aflat în tranzit. Creșterea este una semnificativă dacă ne gândim că în 2014, la Constanța s-au înregistrat doar 37,939 de pasageri.  Important de precizat este faptul că toate aceste cifre reflectă doar traficul comercial înregistrat la Constanța, fără să includă și pasagerii militari americani care își au baza la Mihail Kogălniceanu.

În privința mișcărilor aeronavelor comerciale, în 2015 pe aeroportul constănțean au fost 2,227 de aterizări și decolări față de 982 în 2014.

Oficialii aerogării au precizat pentru NewsAir.ro că cea mai căutată destinație de la Constanța a fost Londra Luton către care zboară compania Wizz Air de 2 ori pe săptămână.

Pentru 2016, reprezentanții Aeroportului ”Mihail Kogălniceanu” și-au propus să atragă noi companii aeriene dar și să lanseze zboruri către noi destinații. Unele dintre aceste zboruri au fost deja confirmate. Este vorba despre cursele spre Larnaca și Atena care vor fi lansate de Blue Air în această vară.

Читайте также  PENTRU IUBITORII DE ADRENALINĂ: ATERIZĂRI CARE ÎȚI TAIE RESPIRAȚIA (VIDEO)