În sfârșit, am primit și datele de la Constanța! Potrivit cifrelor funrizate de reprezentanții aeroportului Mihail Kogălniceanu, anul trecut aici au fost înregistrație 135,742 de pasageri proveniți atât de pe zboruri comerciale regulate, cât și de pe zboruri necomerciale (pentru că, să nu uităm, Mihail Kogălniceanu găzduiește o bază americană importantă care generează un important trafic necomercial grație rotirii trupelor americane din Irak dar, mai ales, Afganistan).
Altfel, 114,088 de călători au zburat pe curse regulate (comerciale sau nu) iar 13,093 pe zboruri charter. În total, traficul a crescut cu 18% față de 2016, se precizează în răspunsul transmis NewsAir.ro.
În ceea ce privește doar traficul comercial, la acest capitol au fost înregistrați 127,635 de pasageri cu 27% mai mulți față de 2016. În privința numărului de aterizări/decolări se înregistrează o creștere de 45% față de 2016, fiind 6,478 de mișcări în 2017.
Cele mai populare destinații, anul trecut, cu plecare de la Constanța au fost, în ordine, Londra, Istanbul, Milano, Paris, Roma și Bruxelles.
Pentru anul 2018, aeroportul Kogălniceanu se laudă deja cu adăugarea unui nou zbor direct către Tallinn cu compania nordica (cu o frecvență de 1/2 curse pe săptămână) și cu cele 4 zboruri săptămânale pe timp de vară ale Wizz Air către Londra Luton și Turkish Airlines către Istanbul. De asemenea, aeroportul anunță că va reintroduce în vara 2018 zborurile interne spre Cluj (3 frecvențe/săptămână), Timișoara (3 frecvențe/săptămână), Oradea (2 frecvențe/săptămână), Paris și Milano (cu câte 2 frecvențe/săptămână) și Bruxelles (un zbor săptămânal).
Pentru anul acesta, principalul obiectiv de trafic al aeroportului de la malul mării este consolidarea rutelor existente și o creștere de 5% a numărului de pasageri. Se poartă în continuare discuții pentru atragerea de noi companii aeriene care să vină să opereze la Constanța.