Foto: AVIATIONNEWS.EU

Dezvoltarea Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” din Cluj continuă în ciuda problemelor cauzate de ambiţiile politicienilor locali care sunt pe cale să blocheze accesarea unui credit pentru plata restanţelor către constructorul noii piste. Astfel, odată cu intrarea în vigoare a orarului de iarnă 2014/2015 vor fi introduse noi curse regulate din Cluj Napoca spre Varşovia. Zborurile vor fi efectuate de compania poloneză EuroLot partener pentru curse interne şi regionale al operatorului naţional polonez LOT care deţine, dealtfel, o parte din acţiunile EuroLot. Informaţia a apărut în premieră pe forumul pasionaţilor de aviaţie fly-ra.com şi a fost postată şi într-un comunicat de presă în limba poloneză pe site-ul eurolot.com.

Potrivit site-ului eurolot.com, cursele către Cluj Napoca vor fi efectuate zilnic, mai puţin duminica, cu aeronave Bombardier Q400 configurate într-o singură clasă cu 78 de locuri. Orarul de zbor va fi următorul, conform site-ului transportatorului care a pus deja biletele în vânzare pentru călătorii începând din 27 octombrie:

– luni, miercuri, vineri – K2 524   CLJ14:50 – 15:25WAW   /   K2 523   WAW11:30 – 14:15CLJ

– marţi, joi, sâmbătă – K2 526   CLJ17:55 – 18:30WAW   /   K2 525 WAW14:35 – 17:20CLJ

Tot la sfârşit de octombrie, EuroLot va lansa zboruri directe şi spre Chişinău şi Zagreb. Deşi considerate destinaţii de nişă, aceste noi oraşe adăugate pe harta EuroLot reprezintă viitorul, spune Tomasz Balcerzak, CEO Eurolot SA, în comunicatul postat pe site-ul companiei. Sunt destinaţii aflate în plină dezvoltare iar EuroLot profită de prezenţa timidă a marilor transportatori în aceste locuri, mai adaugă el.

Biletele pot fi rezervate pe site-ul companiei la preţuri pornind de la 100 de euro/segment. Deocamdată operatorul nu a comunicat nimic despre posibilitatea zborurilor de conexiune cu LOT către destinaţii intercontinentale.