Foto: BLUE AIR

Blue Air își extinde prezența pe Aeroportul Cluj-Napoca prin deschiderea unei a șasea rute, către Birmingham – al doilea oraș ca mărime din Marea Britanie, se arată într-un comunicat al companiei. Noul zbor se va opera cu trei frecvențe săptămânale în zilele de luni, miercuri și vineri, din 16 decembrie 2016. Mai mult, Aeroportul Cluj-Napoca devine a șasea bază operațională a Blue Air începând cu toamna acestui an, la scurt timp după inaugurarea zborurile interne între Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Blue Air și-a început operarea pe Aeroportul Cluj-Napoca în data de 3 iunie 2016, prin deschiderea rutelor către București, Liverpool și Dublin. Clasificat ca al șaptelea aeroport ca mărime din țară, cu un trafic de 10.187.122 pasageri în 2015, Birmingham este deservit de Blue Air și din Bucuresti.

Gheorghe Răcaru, director general Blue Air: „Ne bucurăm enorm să ne dezvoltăm prezența pe Aeroportul Cluj-Napoca prin deschiderea zborurilor directe către Birmingham. În urma recentei vizite la Cluj-Napoca, precum și la cererea aeroporturilor, am decis să fructificăm această oportunitate către Birmingham – o destinație atractivă atât din punct de vedere turistic, cât și de business. Angajamentul nostru pentru piața din Transilvania este subliniat de faptul că începând cu această toamnă, Cluj-Napoca devine al șaselea aeroport unde ne stabilim o bază operațională.”

Blue Air înregistrează anul acesta creșteri semnificative, atât în privinta numarului de pasageri transportați, cât și al numărului de avioane care alcătuiesc flota. Compania estimează o creștere de 50% a traficului față de anul precedent, la un total de 3,2 milioane de pasageri în 2016. Până la sfârșitul lunii iunie, Blue Air va opera o flotă de 28 aeronave Boeing 737.

Читайте также  NOUA PISTĂ DE LA IAŞI VA FI INAUGURATĂ PE 21 AUGUST

Pasagerii Blue Air vor putea călători în condiții optime pe noua rută Cluj-Napoca – Birmingham la bordul aeronavelor Boeing 737 ale companiei, beneficiind de siguranță, confort sporit și tarife începând de la 29.99 euro (preț pe segment de zbor, taxe incluse, locuri limitate), preț ce include gratuit un bagaj de mână în limita a 10 kg. Rezervările se pot face pe www.blueairweb.com, prin Call Center sau la agențiile partenere.