Foto: ZIUANEWS.RO

Director general al companies naționale TAROM, Christian Heinzmann, a fast revolt din funcție într-o ședință a Consiliului de Administrație care s-a reunit aseară de la ora 21:00. Deși face, la rândul său, parte din CA, Heinzmann nu a participat la această ședință.

În aceeași ședință, membri CA au luat decizia de a-l revoca din funcție și pe directorul administrativ, Tiberiu Țiclea, ginerele Anișoarei Cornilă, cea care conduce Direcția Juridică din Ministerul Transporturilor.

Motivele care au dus la această decizie sunt gravele deficiențe de management constatate de Corpul de control la TAROM și care au fost prezentate într-un raport publicat de NewsAir.ro aici. În esență, concluziile acestor verificări sunt că în companie nu a fost respectat Codul muncii și nu au fost implementate măsurile planului de management ceea ce a condus la întârzieri și anulări de curse și la pierderi de un milion de dolari.

Christian Heinzmann fusese suspendat și din funcția de Accountable manager (manager de resurse) în ședința CA de vineri.

Noua conducere interimară a companiei este formată din Gabriel Stoe, director general interimar (până acum director financiar) și Florin Susanu, director general adjunct (până acum, directorul operațiunilor de zbor).

Christian Heinzmann ocupa poziția de CEO al TAROM din noiembrie 2012.

Читайте также  O CHINEZOAICĂ A DAT PE GÂT O STICLĂ DE COGNAC, ÎNAINTE DE ÎMBARCARE, CA SĂ N-O ARUNCE LA GUNOI