Foto: WIKIMEDIA

Portalul specializat flightstats.com a dat publicității ultimele sale statistici cu performanțele companiilor aeriene din întreaga lume în privința punctualității în anul 2014.

Conform informațiilor obținute din mai multe surse (aeroporturi, orarul companiilor, autoritățile aeronautice), flightstats.com a întocmit clasamentele celor mai punctuale companii. Topurile au fost realizate calculând procentajele zborurilor ajunse la poarta terminalului, în maximum 15 minute de la ora programată a sosirii. În plus, flightstats.com a mai ținut cont și de numărul total al zborurilor anuale programate ale unei companii, acoperirea geografică a rutelor acestora și gradul de accesibilitate de către flightstats.com a informațiilor privind statusul zborurilor. În privința celui din urmă criteriu, flightstats.com menționează că trebuie să poată verifica statusul a cel puțin 90% dintre zborurile unei companii pentru ca aceasta să poată fi luată în considerare la alcătuirea clasamentului de punctualitate.

În baza tuturor informațiilor de mai sus, conform flightstats.com, în 2014, cea mai punctuală companie aeriană din lume a fost KLM cu un procentaj de 88,66% din zboruri care au sosit la timp la destinație. Locurile 2 și 3 au fost ocupate de SAS Scandinavian Airlines și Iberia cu 88,62% și respectiv 88,46%.

Flightstats.com a anunțat și că One World Alliance a fost în 2014 alianța care a avut, per total, cele mai punctuale zboruri, cu un procent de 79,97%.

În America de Nord, cea mai punctuală companie a fost Alaska Airlines cu 87,8% din zboruri care au sosit la timp.

În Europa, Finnair s-a remarcat ca fiind cea mai punctuală cu 90,58%.

În regiunea Asia-Pacific, JAL Japan Airlines s-a poziționat pe primul loc cu 87,78%.

În Orientul Mijlociu și Africa, câștigătoare a ieșit Saudi Arabian Airlines cu 87,76%.

Читайте также  SUPER OFERTA ZILEI – PARIS, CU DOAR 149 EURO DE PERSOANĂ, CU TAROM

În America Latină, pe primul loc la punctualitate a ieșit Copa Airlines cu 90,66%.

În privința companiilor low-cost, cea mai punctuală în 2014, conform flightstats.com, a fost Iberia Express cu 93,84%.