Călătoria cu avionul aduce de multe ori mari bătăi de cap, scrie portalul The Richest. Pe lângă teama de a zbura, se adaugă prețurile piperate ale biletelor, extra-taxele pe care trebuie să le plătești pentru bagaje sau alte servicii suplimentare și, nu în ultimul rând, reglementările în materie de securitate care impun controale drastice și restricții severe cu privire la obiectele ce pot fi transportate cu avionul. Pe de o parte este de înțeles după toate amenințările teroriste din ultima vreme și, mai ales, după atacurile fără precedent din 11 septembrie 2001. Dar cu toate că aceste controale de securitate s-au înăsprit și agenții sunt din ce în ce mai vigilenți, mai există încă pasageri care încearcă să îi păcălească pe cei care fac aceste verificări.  Așa că, există în continuare, situații când agenții descoperă droguri ascunse în cele mai ciudate locuri sau animale și plante. Vedeți cele mai ciudate descoperiri în filmulețul de mai sus:

Iată însă o listă cu cele mai bizare lucruri descoperite la pasageri, întocmită de The Richest:

– O femeie a fost oprită pe un aeroport din Melbourne după ce s-a observat că făcea niște zgomote ciudate. După percheziții, agenții de securitate au descoperit că ea ascundea nu mai puțin de 51 de peștișori tropicali sub fustă. Vietățile exotice erau băgate în 15 pungi depozitate în niște buzunare special cusute pe sub hainele ei.

– O altă descoperire ciudată a avut loc pe aeroportul O’Hare din Chicago. Cei de la controlul de securitate au găsit nu mai puțin de 18 capete umane ceea ce evident a declanșat o adevărată isterie în presă. Ulterior s-a constatat însă că a fost vorba de o încurcătură în documente și transportul era, de fapt, unul legal între două unități medicale din Roma și Chicago.

Читайте также  BUCUREȘTI-FLORENȚA ÎNCEPÂND DE ASTĂZI CU BLUE AIR

– Evident că fiecare dorește să se întoarcă din vacanță cu un suvenir. Ei bine, un turist care a făcut scuba diving a găsit pe fundul mării, într-o epavă scufundată din secolul 18, un proiectil de tun acoperit în totalitate de corali. Foarte încântat de această descoperire a vrut să ia proiectilul acasă. Deși nu a intenționat să facă nici cel mai mic rău, bărbatul și proiectilul său îmbrăcat în corali au închis aeroportul care a fost și evacuat din moment ce proiectilele de tun sunt considerate materiale explozibile.

– Mai sunt și cei care iubesc foarte mult animalele și nu pot călători fără ele. Un bărbat care se întorcea din Coreea de Sud a fost prins transportând 30 de șerpi veninoși morți. O femeie ascunsese în bagaj un puiuț de tigru sedat, în timp ce un alt pasager a fost oprit pe aeroportul din Los Angeles după ce o pasăre exotică a zburat din bagajul său. la un control amănunțit, s-a descoperit că el mai transporta 50 de orhidee rare, dar și doi pui de maimuță.

– Și bineînțeles, unii întotdeauna vor încerca să transporte droguri. Un bărbat care chiar avea un picior rupt și făcut o atelă specială nu din gips, ci din cocaină. A reușit astfel să transporte aproape 5 kilograme de droguri fără să iște prea mari suspiciuni. Poate că ar fi scăpat dacă nu ar fi fost atât de calic încât să mai ascundă alte droguri și în bagaje. Evident că acestea au fost găsite primele și abia apoi a fost testată și atela piciorului rupt.