Foto: BLUE AIR

Compania românească Blue Air și-a mai adăugat, de astăzi, o destinație în portofoliul său de rute cu plecare din București. Glasgow este noul oraș britanic spre care transportatorul românesc vă duce direct din capitala României. Cursa va fi efectuată de două ori pe săptămână după următorul orar de zbor:

  • joi, duminică – OB141   OTP7:25 – 9:25GLA   /   OB142   GLA10:10 – 15:45OTP

Zborul spre Glasgow a fost inaugurat astăzi cu o primire specială pe aeroportul scoțian. Tortul special pregătit pentru lansarea rutei de către Glasgow Airport a fost tăiat de mai mulți oficiali printre care gazda Paul White, business development manager, și Tudor Constantinescu, director comercial al Blue Air.


Foto: BLUE AIR

White a declarat cu această ocazie, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Glasgow Airport: ”Acest nou zbor spre București cu Blue Air va fi cu siguranță popular atât în rândul pasagerilor business cât și în rândul celorlalți călători. Dincolo de faptul că oferă o legătură directă cu un oraș central al Europei de Est, acest zbor cu o frecvență de două ori pe săptămână, va fi o ocazie specială și pentru expați dar și pentru cei aflați în căutarea unui citu-break istoric sau cultural. De-abia așteptăm să colaborăm cu noul nostru partener Blue Air pentru a asigura succesul acestei noi rute la Glasgow Airport.”

La rândul său, Tudor Constantinescu a precizat: ”Acest nou zbor se adresează în primul rând doritorilor de vacanță, având în vedere potențialul turistic imens atât al României cât și al Scoției. Va fi, de asemenea, popular în rândul comunității românești din Glasgow și din împrejurimi. Blue Air s-a remarcat anul acesta prin ducerea la bun sfârșit a două proiecte majore – obținerea certificării IOSA și semnarea parteneriatului cu Amadeus și SABRE. Blue Air operează în prezent o flotă de 15 avioane și, până la sfârșitul lunii martie 2016, va ajunge la 20 de aeronave Boeing 737.”

Читайте также  WIZZ AIR RENUNȚĂ LA ZBORUL ARAD-MILANO BERGAMO

Glasgow este al treilea oraș din Marea Britanie către care Blue Air zboară direct din București, iar o a patra destinație, Birmingham, va fi introdusă din primăvara lui 2016. Conform declarațiilor oficialilor Blue Air din momentul lansării bazei de la Iași, la sfârșitul lui octombrie, este de așteptat ca zborul spre Glasgow să performeze mai bine decât estimările inițiale având în vedere că nivelul rezervărilor era încă de atunci satisfăcător.

Pe această rută, Blue Air se lovește de concurența Wizz Air care tocmai și-a devansat lansarea curselor spre orașul scoțian din 21 mai 2016 în 18 decembrie 2015. Potrivit unor informații, prima cursă Wizz Air spre Glasgow ar fi fost operată deja chiar mai devreme, încă de ieri.