Foto: PLANESPOTTERS.NET

Informația privind prăbușirea aeronavei Airbus A320 a fost confirmată în urmă cu puțin timp de prim-ministrul Franței Manuel Valls. Avionul s-ar fi prăbușit undeva în sudul Franței, în zona muntoasă din Provence, în Alpii francezi, în apropierea localității Digne les bains.

Potrivit flightstats.com, zborul 9U 9525 a decolat de la Aeroportul El Prat Barcelona la ora locală 10:01 și, la momentul dispariției, adică aproape o oră mai târziu, se afla deja cam la jumătatea zborului. Era așteptat să aterizeze la Dusseldorf la ora 11:49. De asemenea, conform înregistrărilor flightradar24.com, cursa era efectuată cu aeronava înregistrată D-AIPX din imaginea de mai sus. Conform airfleets.net, aeronava a intrat în serviciul comercial pe 29 noiembrie 1990. Este un Airbus A320-211 cu două motoare CFMI CFM56-5A1, configurat în 3 clase: 12 locuri Business, 54 Premium economy și 90 Economy.

Președintele Francois Hollande a confirmat și el dispariția și consideră că șansele de a găsi supraviețuitori sunt minime, potrivit CNN. De asemenea, reporterii televiziunii internaționale au mai relatat că în zonă au fost găsite deja resturi din aeronavă. Totodată, ei au mai transmis, citând surse din aviație, că aeronava Germanwings, conform datelor transmise de radar, a coborât brusc de la peste 11,500 de metri altitudine la doar 7,600.

Avionul zbura de la Barcelona către Dusseldorf și avea 142 de pasageri la bord și 6 membri ai echipajului, conform relatărilor presei franceze.

Autoritățile din hexagon spun că aceasta este prima mare catastrofă aviatică produsă pe pământ francez în ultimii 15 ani, după prăbușirea avionului Concorde în 2000.

Aeronava Airbus A320 este una dintre cele mai folosite în aviația comercială în zilele noastre. Este un avion de încredere care nu prea a fost implicat în accidente majore până acum. Este dealtfel cel mai bine vândut model de avion al producătorului Airbus cu 11,537 de comenzi la activ. Flota mondială de Airbus A320 a transportat, din 1988 de când a apărut avionul, peste 6 miliarde de pasageri. În acest moment, sunt 6,191 de astfel de avioane în serviciul comercial în întreaga lume.

Читайте также  SUB 30,000 DE PASAGERI LA AEROPORTUL ARAD ÎN 2014

Germanwings este subsidiara lowcost a companiei Lufthansa care zboară zilnic și la București dinspre Dusseldorf. Mentenanța avioanelor companiei era asigurată de Lufthansa Technik.