Foto: BLUE AIR

Dezvoltarea companiei Blue Air pare de neoprit în acest moment extrem de favorabil care îi permite astfel operatorului să exploreze noi și noi oportunități. Prin urmare, cea mai mare companie aviatică românească (pentru că TAROM s-a pierdut deja în meandrele concretului, iar Wizz Air este o companie maghiară) își crește în mod constant operațiunile, agresiv chiar câteodată (și asta nu e rău). După ce ieri a anunțat o nouă rută din București spre Tel Aviv, astăzi transportatorul își adaugă patru noi destinații în portofoliul de zboruri directe cu plecare din București și Iași. Astfel, Blue Air va zbura din vara anului viitor din capitala României către Bordeaux și Copenhaga, și din Iași către Berlin și Valencia. Zborurile vor fi operate după următorul orar de zbor:

BUCUREȘTI-BORDEAUX (din 3 iunie 2017)

  • miercuri, sâmbătă – OB167   OTP15:00 – 17:30BOD   /   OB168   BOD18:15 – 22:30OTP

BUCUREȘTI-COPENHAGA (din 2 iunie 2017)

  • luni, miercuri, vineri – OB153   OTP7:00 – 9:15CPH   /   OB154   CPH10:00 – 13:45OTP

IAȘI-BERLIN (din 1 iunie 2017)

  • marți, joi, duminică – OB6871   IAS17:00 – 18:05TXL   /   OB6872   TXL18:50 – 21:50IAS

IAȘI-VALENCIA (din 4 iunie 2017)

  • miercuri – OB6813   IAS20:00 – 23:00VLC   /   joi – OB6814   VLC00:05 – 4:55IAS
  • duminică – OB6813   IAS7:15 – 10:15VLC   /   OB6814   VLC11:00 – 15:45IAS

Gheorghe Răcaru, director general Blue Air, a declarat citat într-un comunicat de presă al operatorului: „Ieri am anunțat zborurile către Tel Aviv, astăzi avem plăcerea să oferim bucureștenilor ocazia să călătorească la Bordeaux, orașul vinului franțuzesc, și Copenhaga, orașul Micii Sirene, iar ieșenilor să descopere Berlin și Valencia. Astfel, Blue Air va opera 33 de rute din București și 11 rute directe din Iași, subliniind angajamentul nostru de a oferi oportunități de călătorie variate, la prețuri convenabile pentru români, menținând standardele ridicate în ceea ce privește confortul și siguranța zborului.”

Читайте также  AEROPORTUL VARȘOVIA A FOST ÎNCHIS CÂTEVA ORE DUPĂ CE UN AVION LOT A ATERIZAT DE URGENȚĂ

La rândul său, Marius Bodea, președintele Consiliului de administrație al Aeroportului Iași, aeroportul cu cea mai spectaculoasă evoluție din țară, a declarat: ”După Koln și Munchen, iată că efortul nostru de a conecta Iașiul cu capitala Germaniei devine realitate. Legătura cu cel mai puternic centru economic din Europa înseamnă o șansă în plus de dezvoltare pentru regiunea noastră, existând astfel posibilitatea ca oamenii de afaceri străini să prospecteze zona și să își deschidă noi afaceri aici. În plus, sunt numeroase solicitări pentru înființarea rutei Iași-Berlin întrucât mulți concetățeni au un loc de muncă în această metropolă. Și Valencia, a doua destinație spre Spania, după Barcelona, este o realizare importantă pentru noi. Este o zonă turistică foarte căutată, dar și un oraș unde locuiesc numeroase comunități de români din zona Moldovei. Venim, așadar, cu rute noi ce răspund unor nevoi diferite ale comunității noastre. Iar dincolo de toate acestea, arătăm și astăzi că statul român poate crea afaceri de succes, care aduc plus valoare comunității locale. Înființarea celor două curse externe confirmă încă o dată deschiderea companiei Blue Air pentru negocieri fructuoase și suntem extrem de încântați că parteneriatul Blue Air cu Aeroportul Iași este într-o continuă dezvoltare. De asemenea, țin să menționez faptul că în această proiecție de destinații pentru 2017, alături de cele pentru care purtam în continuare negocieri, există posibilitatea ca anul viitor numărul de pasageri la Aeroportul Iași să ajungă la 1.500.000. Acest lucru înseamnă că realitatea „bate epopeea” nesfârșită a Master Planului General de Transport care insistă să ne marginalizeze în raport cu celelalte aeroporturi din țară. De bani pentru noua infrastructură aeroportuară care să susțină eficient traficul în creștere avem nevoie acum.”

Читайте также  AVEM TERMINAL NOU, NU STIM SA-L FOLOSIM

Pasagerii Blue Air vor putea calatori pe cele 4 noi rute la preturi incepand de la 29.99 euro (pret pe segment de zbor, taxe incluse, locuri limitate). Rezervarile se pot face pe www.blueairweb.com, prin Call Center sau la agentiile partenere.