Compania românească Blue Air mai face un pas extrem de important în procesul de dezvoltare și anunță astăzi o comandă fermă de 6 aeronave noi Boeing 737 MAX, ultima generație de avioane narrow body a producătorului american. Anunțul oficial a fost făcut în comun cu reprezentanții Boeing, astăzi, la showul aviatic de la Le Bourget, Paris.

Compania românească a anunțat, totodată, că va închiria alte 6 737MAX și 6 737-800NG de la Air Lease Corporation.

”Avioanele 737MAX ne vor ajuta să configurăm viitorul Blue Air, permițându-ne să zburăm către noi destinații și mai îndepărtate dar păstrând totodată tarife reduse pentru pasageri datorită eficienței incredibile a acestui tip de aeronavă”, a declarat Gheorghe Răcaru, directorul general al Blue Air.

Aeronavele din familia 737 MAX sunt ultima generație de avioane de tip narrow body (cu un singur culoar), produse de Boeing. Acestea vin practic după seria 737-800 New Generation care se bucură încă de foarte mare succes în industrie. Familia 737 MAX oferă însă performanțe și mai bune, cu eficiență sporită ceea ce reduce substanțial costurile per scaun dar oferă totodată posibilitatea de a zbura pe distanțe mai lungi. Aeronavele de tip 737MAX sunt avioanele care s-au vândut cel mai rapid în istoria producătorului Boeing, având acum peste 3,700 de comenzi de la 87 de clienți din lumea întreagă. Pe de altă parte, 737-800 este cel mai bine vândut avion din familia New Generation.

Blue Air a precizat ulterior, într-un anunț pe Facebook, că avioanele comandate sunt de tip 737 MAX-8, adică prima versiune dezvoltată de Boeing în familia MAX. În plus, pe lângă cele 6 comandate, Blue Air mai are opțiune pentru alte 2.

Читайте также  CLUJ NAPOCA-CONSTANȚA, DE ANUL VIITOR CU BLUE AIR, PLUS BAZĂ LA CONTANȚA

Boeing 737MAX-8 se află deja în serviciul comercial fiind livrat, în premieră, în această primăvară, companiei de lansare a modelului, Malindo Air care a efectuat primele zboruri regulate cu acest model în mai 2017.

Blue Air a devenit cea mai mare companie românească, depășind de câțiva ani TAROM care se află într-o continuă degringoladă. În acest moment, Blue Air efectuează zboruri regulate către 100 de destinații în 16 țări.