Compania poloneză LOT Polish Airlines, cu operațiuni și în România, a anunțat astăzi că acceptă plata biletelor cu moneda electronică Bitcoin.

În încercarea de a-și îmbunătăți constant serviciile dar și pentru a veni în sprijinul celor, din ce în ce mai numeroși, care folosesc moneda online Bitcoin, compania poloneză va vinde în această denominare bilete pe site-ul său, lot.com dar și pe varianta de mobil sau aplicația LOT. Transportatorul din Polonia este astfel printre primii operatori aerieni din lume care recurge la tranzacțiile cu Bitcoin.

”Suntem deschiși și vrem să răspundem nevoilor fiecărui client. Căutăm întotdeauna inovația cu ajutorul căreia călătoria pasagerilor noștri este mai confortabilă și mai plăcută, nu doar la bord, dar și mult mai devreme – la stadiul achiziționării biletului. Mulți dintre călători își fac cumpărăturile online, inclusiv biletele de avion. Este doar o chestiune de timp până când moneda online va deveni la fel de populară precum cardul de credit astăzi. Am observat acest potențial și tocmai de aceea suntem una dintre primele companii aeriene din lume care le oferă posibilitatea călătorilor să plătească în Bitcoin încă de astăzi”, a declarat Jiri Marek, LOT Sales and Distribution Executive Director.

Plata cu bitcoin este extrem de simplă și la fel de sigură precum celelalte metode, spun reprezentanții LOT. Tranzacțiile sunt procesate de PSP – una dintre cele mai populare platforme de plăți online. Prețul biletului va fi calculat ca și până acum, în moneda standard aleasă de client în funcție de țara în care își face rezervarea, însă în ultima etapă a procesului de cumpărare, atunci când vine momentul plății, platforma PSP va converti suma de plată în echivalentul Bitcoin. După aprobarea sumei și acceptarea plății, clientul va fi redirecționat la portofelul electronic Bitcoin și de-abia după aceea tranzacția va fi finalizată. LOT nu va deconta tranzacțiile în Bitcoin ci în moneda utilizată pe piața locală unde a avut loc achiziția. Platforma PSP este cea responsabilă cu conversia sumelor din Bitcoin.

Читайте также  WIZZ AIR A AJUNS LA 100 DE MILIOANE DE PASAGERI ÎN 11 ANI

LOT speră să își dezvolte astfel canalele de distribuție și vânzare. Deja, compania a anunțat că unul din trei bilete este vândut online pe site-ul propriu sau prin aplicația de mobil.