Un avion al companiei Singapore Airlines a fost implicat intr-un incident mai puțin obișnuit chiar în timp ce se afla pe platforma aeroportului Changi International. Aeronava, un Airbus A330-300, s-a prăbușit pur și simplu în bot chiar când un inginer îi făcea verificările de rutină înaintea următorului zbor programat, o cursă Singapore-Hong Kong. Din fericire, nimeni nu a pățit nimic. La bord nu se aflau pasageri sau membri ai echipajului, au precizat reprezentanți ai companiei aeriene. Transportatorul a mai menționat, într-un comunicat de presă, că ”trenul de aterizare din față s-a retras inexplicabil în timpul verificărilor de rutină.” Evident că avionul a suferit unele avarii și a fost retras de la zbor. Pagubele nu au fost încă evaluate.

Aeronava trebuia să efectueze cursa SQ890, Singapore-Hong Kong, cu plecare la ora locală 7:35 am. Asa după ce sosise la primele ore ale dimineții de la Shanghai Pudong International Airport. Zborul programat a fost efectuat cu un alt avion și cu o întârziere de aproximativ 40 de minute față de orar.

Aeronava al cărei tren de aterizare a cedat se afla în serviciu de aproape 6 ani. Primul său zbor este înregistrat în aprilie 2009.

Читайте также  O SINGURĂ COMPANIE INTERESATĂ SĂ DESCHIDĂ NOI RUTE CU SUBVENȚII DE LA AEROPORTUL SIBIU