O situație nemaiîntâlnită până acum s-a petrecut la Seattle în Statele Unite. Cei 170 de pasageri ai cursei Alaska Airlines 448 care doreau să ajungă la Los Angeles au făcut cale întoarsă la scurt timp după decolare dintr-un motiv bizar. Un muncitor de la handling a adormit în cala aeronavei și, evident, s-a trezit la decolare, închis fiind în compartimentul pentru bagaje. Atunci, individul a început să țipe și să bată cât a putut de tare în pereții aeronavei pentru a se face auzit în cabină. Au trecut exact 14 minute de zbor, transmite presa americană citând surse din compania aeriană, până când piloții au aflat de această situație și au întors avionul spre aeroportul de unde decolase, Seattle-Tacoma. Atâta doar că nici ei nu prea știau despre ce este vorba. Au auzit doar niște lovituri puternice venind dinspre cală fără să își imagineze și care ar fi sursa acestora. Și pasagerii aflați în partea din față a aeronavei, la business class, au auzit cu stupoare aceste zgomote, imediat după decolare.

Aeronava a aterizat de urgență având prioritate în fața tuturor celorlalte avioane și a fost așteptată pe pistă de echipaje de intervenție. Nu mică le-a fost mirarea tuturor când au deschis trapa compartimentului de bagaje și au constatat că au fost puși pe jar de un simplu angajat al companiei de handling Menzies Aviation de pe Aeroportul Seattle care a adormit efectiv printre bagaje. Bărbatul intrase în tură la 5 dimineața și ar fi ieșit din serviciu la ora 14:30 însă se pare că nu a mai rezistat de oboseală și, după încărcarea bagajelor, s-a retras un pic să doarmă fără să fie văzut de colegi. Aceștia credeau că el plecase deja acasă, potrivit informațiilor furnizate ulterior de Alaska Airlines.

Читайте также  BLUE AIR A INAUGURAT PRIMA RUTĂ OPERATĂ ÎN AFARA ŢĂRII: TORINO-CATANIA

Așa cum se vede și în imaginile video de mai sus, bărbatul a ieșit pe picioarele lui din cală și a fost preluat de o ambulanță. Reprezentanții companiei au precizat că acel compartiment de bagaje era presurizat și avea și temperatura controlată prin urmare adormitul nu a avut prea mult de suferit.


Foto: KIRO7 TV