Imagini spectaculoase surprinse de un pasager pe Aeroportul Hartsfield-Jackson International din Atlanta. Cameramanul amator a reușit să filmeze momentul în care un fulger a lovit o aeronavă a companiei Delta Airlines ce aștepta la coadă pentru decolare.

”În timp ce filmam coada de avioane aliniate la decolare în așteptarea instrucțiunilor de la controlorii de trafic în Atlanta, pe 18.8.2015, am surprins acest fulger care a lovit direct un 737”, a scris pe Youtube cel care a postat filmulețul sub numele de Jack Perkins.

Morgan Durrant, un purtător de cuvânt al Delta Airlines, a confirmat pentru CNN faptul că avionul Boeing 737-900 care opera zborul Delta 67 Atlanta-Las Vegas, a fost lovit de fulger înainte de decolare, dar că asemenea evenimente sunt obișnuite. Nimeni dintre cei 111 pasageri și 6 membri ai echipajului aflați la bord nu a pățit nimic, a mai spus Durrant. El a oferit o întreagă explicație jurnaliștilor CNN: ”Design-ul aeronavelor redirecționează practic fulgerele. Structura fuselajului și izolația cu un grad sporit acționează ca un super-conductor care conduce încărcarea electrică a unui fulger în jurul avionului, fără a ajunge la pasageri sau echipaj în cabină, pentru a o descărca apoi în pământ prin intermediul trenului de aterizare.”


Foto: @GOLDBOXATL/TWITTER

Читайте также  TURKISH AIRLINES – PREȚURI SPECIALE PENTRU PLECĂRI DIN CONSTANȚA