Foto: AIRBUS

Cel mai recent tip de avion comercial, Airbus A350 XWB, a primit certificarea pentru zboruri de pasageri din partea autorităţilor europene competente (EASA – European Aviation Safety Agency) după o serie îndelungată de teste. Certificarea autorităţilor americane (FAA) va fi emisă în perioada imediat următoare, susţin reprezentanţii Airbus într-un comunicat.


Foto: AIRBUS

“Certificarea pentru A350-900 de la EASA reprezintă o imensă realizare pentru Airbus şi toţi parteneri săi care au contribuit la design, construcţie şi testare ale acestui fantastic avion de ultimă generaţie. A350-900 este acum pregătit să îşi ia zborul spre satisfacţia companiilor aeriene şi a pasagerilor lor”, a declarat Fabrice Brégier, preşedinte şi CEO Airbus.


Foto: AIRBUS

“Flota noastră de teste de 5 Airbus A350-900 şi-a dus la bun sfârşit campania de certificare, la timp, respectând totodată şi standardele de cost şi de calitate. Cu mai mult de 2.600 de ore de zboruri test, am creat şi am parcurs până la capăt unul dintre cele mai consistente şi eficiente programe de testare dezvoltate vreodată în industrie”, a mai adăugat Fabrice Brégier.

Este de aşteptat ca A350 XWB să stabilească noi standarde în privinţa experienţei oferite la bord pasagerilor, a eficienţei operaţionale şi de costuri. Până la sfârşitul lunii mai 2014, A350 XWB avea deja 750 de comenzi de la 39 de companii din întreaga lume.

Prima aeronavă Airbus A350-900 va fi livrată până la sfârşitul anului, companiei Qatar Airways, clientul de lansare. Iată mai jos, principalele caracteristici ale acestui nou tip de avion:


Foto: AIRBUS

Читайте также  CELE MAI BUNE PAȘAPOARTE DIN LUME CARE ÎȚI OFERĂ CEA MAI MARE LIBERTATE DE MIȘCARE