AIR BERLIN BOEING 737-800 LA HENRI COANDĂ INTERNATIONAL AIRPORT
Foto: NEWSAIR.RO

România în ascensiune! Este exclamația cu care își încep un comunicat de presă reprezentanții companiei Air Berlin. Și într-adevăr, cifrele prezentate de aceștia arată clar trendul ascendent al operațiunilor pe piața locală.

Comparativ cu 2013 Air Berlin a transportat 16,3% mai mulți pasageri pe ruta Berlin-Tegel – București și retur. Aproximativ 74.000 de pasageri au folosit această rută în 2014, iar tendința este de creștere!

Zborul București – Berlin-Tegel a înregistrat în anul 2014 o creștere a scaunelor vândute de 11,5%, iar ruta inversă Berlin-Tegel – București a înregistrat o creștere a pasagerilor de 22,5%.

„România este o piață dinamică pentru Air Berlin. Se întrevede un potențial ridicat atât în ceea ce privește călătoriile de afaceri, cât și în ceea ce privește concediile. Ne așteptăm la o creștere semnificativă a numărului de pasageri, odată cu introducerea celui de-al doilea zbor zilnic între București și Berlin. De la sfârșitul lunii martie se pot rezerva bilete pentru cel de-al doilea zbor“, precizează Dimitar Dimitrov, Manager regional al Air Berlin pentru România.

Air Berlin zboară de două ori pe zi către București și oferă 13 noi conexiuni. „De exemplu, pasagerii noștri pot zbura la Chicago, via Berlin. Un alt avantaj o reprezintă faptul că pasagerii noștri pot zbura dimineața către Germania, Austria, Elveția și Scandinavia și se pot întoarce seara acasă“, mai spune Dimitrov.

24% din totalul pasagerilor români zboară mai departe și utilizează Berlinul ca și o escală în călătoria lor către Copenhaga, Oslo, Göteburg, Stuttgart și Düsseldorf. Acestea sunt cele mai căutate cinci destinații finale pentru români.