Un aeroport despre care se vorbește foarte puțin dar care are o activitate deosebit de intensă este cel de la Tuzla din județul Constanța. Acest aeroport, singurul care mai are încă piste de iarbă, a înregistrat și în anul 2015 rezultate notabile. Astfel, conform cifrelor furnizate NewsAir.ro de către reprezentanții Aeroportului Tuzla, în cursul anului precedent, aici s-au înregistrat 25,954 pasageri îmbarcați/debarcați, cu mult peste cifrele obținute de alte aeroporturi cu pretenții și cu dotări mult mai bune. Cifra este în creștere având în vedere că în 2014, Aeroportul Tuzla atingea un alt record propriu, 20,813 pasageri.

La capitolul mișcări de aeronave, la Tuzla au fost înregistrate 9,378 de decolări și aterizări, în ușoară scădere față de 2014 când au fost peste 9,700 de mișcări.

”Performanța acesta este rezultatul unei munci uriașe, Tuzla fiind singurul aeroport din cele listate care încă mai are piste de iarbă și singurul care nu a accesat niciodată fonduri europene sau ajutoare de stat. Locul 10 din 17 ca număr de pasageri și locul 5 ca număr de mișcări de aeronave – în condițiile în care iei startul dintr-o poziție dezavantajată – este un rezultat meritoriu. Nu poți ajunge aici decât cu oameni pasionați și profesionisti”, a declarat pentru NewsAir.ro Adrian Vasilache, directorul general al Regional Air Services, compania care operează Aeroportul Tuzla. Cifrele comunicate confirmă faptul că Aeroportul Internațional Tuzla este un partener de încredere pentru operarea în Marea Neagră, pentru școlile de pilotaj, zborurile private și alte operațiuni de aviație generală.

Aeroportul Tuzla este primul aeroport romanesc cu capital 100% privat, iar rezultatele înregistrate pledează, încă o dată, pentru oportunitatea investițiilor private in aviație, au mai spus reprezentanții Regional Air Services.