Foto: RENAȘTEREA.RO

Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” Timișoara a revenit încet-încet la vremurile bune de altădată. Astfel, cel mai mare aeroport din vestul țării se poate lăuda cu un nou an în care a înregistrat peste 1 milion de pasageri. Mai exact, potrivit cifrelor de trafic furnizate NewsAir.ro de către reprezentanții aeroportului, în 2016 la Timișoara s-au înregistrat 1,161,588 de pasageri, în creștere cu 26% față de anul precedent. Dintre aceștia, 232,050 au călătorit pe rute interne, în timp ce 929,035 au zburat pe curse externe. Totodată, 35,039 au fost pasageri pe zboruri charter, potrivit celor de la TSR.

În privința numărului de aterizări/decolări de aeronave, în 2016 la Timișoara au fost 14,210 de astfel de mișcări, cu 22% mai multe față de 2015.

Pe parcursul anului trecut, cele mai populare destinații cu plecare/sosire de la/la Timișoara au fost: Munchen, București, Londra, Bergamo, Bruxelles, Dortmund, Roma, Frankfurt, Treviso și Madrid. În plus, reprezentanții AIT au precizat pentru NewsAir.ro că în 2017 vor fi adăugate zboruri directe către noi destinații precum: Constanța, Istanbul, Dublin, Copenhaga, Bratislava, Baden Baden și Lyon.

De asemenea, pentru că aerogara se dovedește deja neîncăpătoare, planurile pentru anul care tocmai a început vizează tocmai extinderea, după cum urmează:

  • realizarea unui nou terminal Sosiri
  • extinderea și modificarea fațadei existente
  • realizarea unui nou terminal Plecări externe
Читайте также  AIR BERLIN VĂ TRANSPORTĂ GRATUIT BRADUL DE CRĂCIUN