Foto: FACEBOOK.COM/SBZAIRPORT

Traficul de pasageri pe Aeroportul Internațional Sibiu a sporit simțitor în anul 2014 și pentru prima dată în istorie, AIS depășește pragul psihologic de 200,000. Potrivit informațiilor funrizate de reprezentanții aeroportului, în cursul anului trecut, numărul total al pasagerilor îmbarcați-debarcați la Sibiu a ajuns la 215,952, iar numărul celor aflați în tranzit a fost de 34,480. Astfel, aeroportul a înregistrat o creștere de 14,08% față de 2013 când AIS a avut 189,300 pasageri îmbarcați-debarcați.

Creșterea s-a datorat în principal eforturilor de atragere de noi operatori aerieni, dar și sporirii frecvențelor de zbor pe rutele deja existente. Astfel, aeroportul a reușit să deservească 250,000 de călători.

Noile destinații, Londra și Dortmund, operate de cel mai nou partener al AIS,
compania Wizzair, precum și destinațiile de vacanță specifice sezonului estival
– cele doua curse charter spre Antalya şi Rhodos, operate de Air Bucharest, au
contribuit la creșterea numărului de pasageri, alături de creșterile de trafic ale
partenerilor tradiționali, Lufthansa, Austrian Airlines, Tarom și Blue Air, spun oficialii aeroportului într-un comunicat de presă.

Și numărul mișcărilor de aeronave a crescut în 2014 cu 2,01%, la 4,902 de la 4,805 în 2013.

Pentru anul 2015, reprezentanții AIS prefigurează același trend crescător mai ales că se concentrează în continuare pe extinderea rutelor existente și introducerea de noi conexiuni aeriene spre destinații din zone de interes exprimate de comunitate (Italia, Spania, Franța, Israel, etc).

Читайте также  TAROM AMÂNĂ ZBORUL IAŞI-DUBLIN PÂNĂ ÎN DECEMBRIE