Foto: AEROPORTUL INTERNAȚIONAL SATU MARE

Aeroportul Internațional Satu Mare a anunțat o reducere a traficului de pasageri în 2014. Astfel, conform informațiilor oficiale pe care reprezentanții aeroportului le-au transmis NewsAir.ro, în cursul anului trecut, traficul total de pasageri a fost de 12.644, în scădere cu 22% față de anul 2013 când s-au înregistrat 16,192 de călători. Această scădere rezultă din faptul că pe o perioadă de 65 de zile, compania TAROM nu a operat cursele regulate pe Aeroportul Satu Mare, din cauza lucrărilor de modernizare efectuate de către Romatsa la instalațiile de navigare, DVOR, spun oficialii aerogării.

Numărul de mișcări de aeronave în 2014 a fost de 994, de asemenea, în scădere de 6.4% față de anul 2013.

Pentru sezonul de vara 2015 însă, adică în perioada 09.06-22.09.2015, a fost planificată și promovată o cursă aeriană charter externă către Antalya, ce va fi operată de către compania Pegasus, o dată pe săptămână.

Pentru perioada următoare, conducerea aeroportului a contactat mai multe companii aeriene pentru a începe operarea și către destinații externe, au declarat reprezentanții aeroportului. De asemenea, strategia de dezvoltare prevede extinderea terminalului de pasageri și lucrări de reparații și modernizare a suprafețelor de mișcare prin atragerea de fonduri europene.

Читайте также  AIR MOLDOVA REINTRODUCE ZBORUL CHIŞINĂU-VIENA DIN 2015