Foto: AEROPORTUL INTERNAŢIONAL IAŞI

Aeroportul Internaţional Iaşi se închide timp de cinci zile, începând de mâine, au anunţat astăzi într-un comunicat reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi. Măsura a fost luată pentru ca noua pistă de aterizare-decolare ce a fost construită într-un timp record şi urmează a fi inaugurată peste o săptămână, să fie conectată la platforma aeroportuară de îmbarcare-debarcare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a anunţat astăzi că autorităţile locale îşi vor recupera suma de peste 56 de milioane de euro din fonduri europene, bani pentru construcţia pistei, a platformei extinse de parcare a aeronavelor şi a unui nou terminal, ordinul în acest sens fiind deja semnat de Ministerul Transporturilor. Tot el a declarat că primul avion care va ateriza pe noua pistă care va fi dată în folosinţă joia viitoare, va fi cursa TAROM de la Roma, programată la ora 11:25.

La rândul său, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Iaşi, Marius Bodea, a anunţat că astăzi va fi ultima zi în care vechea pistă va fi funcţională. „Vechea pistă va beneficia de un alt statut, devenind o cale de rulare. Pentru următoarele cinci zile aerogara ieşeană va fi închisă pentru că trebuie realizată joncţiunea între noua pistă şi platforma de îmbarcare-debarcare. Dar nu este o veste rea, pentru că acest lucru se datorează faptului că vom da în operare noua pistă, cea mai modernă pistă flexibilă din România”, a afirmat Marius Bodea.

Noua pistă de la Iaşi va avea, în primă fază, lungimea de 2.150 de metri, urmând ca până în noiembrie, când va fi finalizată complet, să ajungă la 2.400 de metri. Pista actuală pe care s-a operat până acum are doar 1.800 de metri lungime. Este de aşteptat ca după inaugurarea noii piste, mai mulţi operatori aerieni să fie interesaţi să deschidă operaţiuni la Iaşi.

Читайте также  SUPER OFERTA ZILEI: LAS VEGAS – 449 EURO/HONG KONG – 399 EURO CU AIR FRANCE/KLM
Foto: AEROPORTUL INTERNAŢIONAL IAŞI