Foto: NEWSAIR.RO

Cel mai mare aeroport al țării joacă de astăzi într-o altă ligă! Henri Coandă International București a marcat în mod oficial atingerea pragului de 10 milioane de călători care i-au trecut pragul în acest an. Este o premieră pentru cel mai mare și mai aglomerat aeroport al țării și, totodată, un punct de cotitură care semnifică trecerea într-o nouă etapă de dezvoltare.

Pasagerul cu numărul 10 milioane se numește Sorin Mihai Preda și a aterizat în această dimineață cu o cursă TAROM de la Timișoara. El este un căător frecvent atât pe curse externe, cât și interne și s-a declarat mulțumit de condițiile oferite de aeroportul bucureștean deși spune că mai este loc de îmbunătățiri. De pildă, pasagerul consideră că în acest moment se impune deja extinderea aeroportului și a parcărilor care încep să nu mai facă față fluxului de călători. El a primit din partea aeroportului un glob pământesc care să-l inspire la viitoare călătorii și o diplomă.

Aeroportul Henri Coandă a înregistrat anul trecut 9,274,629 de pasageri, iar până la sfârșitul acestui an se estimează că va atinge aproape 11 milioane. OTP este printre puținele aeroporturi europene care se poate lăuda cu creșteri de trafic importante și susținute în ultimii ani la rând. Tocmai de aceea, acum mai mult ca oricând se impune demararea fazei a treia de dezvoltare care implică ridicarea unui nou terminal de pasageri și conectarea aeroportului cu autostrada A3.

Читайте также  AEROPORTUL ARAD, PE LINIA DE PLUTIRE GRAȚIE ZBORURILOR CHARTER