Foto: AEROPORTUL INTERNAŢIONAL CLUJ

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a înregistrat în luna februarie 2015 un trafic aerian în creştere cu 31% față de aceeași lună a anului 2014, iar numărul de aterizări și decolări a crescut cu aproximativ 19%, comparativ cu luna februarie 2014, anunţă reprezentanţii aeroportului într-un comunicat. Această creștere a traficului aerian continuă trendul ascendent înregistrat pe aeroport de la începutul anului 2015 cu privire la numărul de pasageri și mișcări aeronave. Astfel, și în luna ianuarie 2015 s-a înregistrat o creștere cu peste 30% a numărului de pasageri, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, se mai menţionează în acelaşi comunicat.

Aeroportul clujean le reaminteşte pasagerilor că începând din 14 martie, reţeaua de rute se va îmbogăţi cu destinaţia Bari (Italia).

În prezent, de pe aeroport sunt operate 22 destinații regulate, spre 11 țări din Europa și Orientul Mijlociu. Începând cu programul de vară al acestui an, va crește numărul de frecvențe al destinațiilor operate și vor fi reluate zborurile turistice.

Pentru cel de-al doilea aeroport al României din punct de vedere al traficului de pasageri, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, extinderea rețelei de rute, atragerea de noi operatori aerieni, precum și dezvoltarea infrastructurii aeroportuare rămân unele din obiectivele principale, susţin oficialii AIC în finalul comunicatului.

Читайте также  CHIȘINĂU-BUCUREȘTI ÎNCEPÂND DE ASTĂZI CU AIR MOLDOVA