Foto: OPINIA TIMIŞOAREI

71 de văcuțe din Irlanda au ajuns în România pentru a ajuta familiile sărace din Mureș. Animalele au zburat până la Timișoara cu un avion special, informează Aeroportul Internaţional “Traian Vuia”. Aeronava de tip Airbus A300 a aterizat duminică, la ora 11.45 pe pista Aeroportului Internațional Timișoara. Avionul este unul amenajat special pentru transportul animalelor, astfel încât în interior, văcuțele au avut parte de cele mai bune condiții de călătorie: țarcuri, apă și hrană.


Foto: OPINIA TIMIŞOAREI

Foto: OPINIA TIMIŞOAREI

După un zbor de 3 ore, animalele au ajuns cu bine și au fost descărcate în cele două tiruri, pregătite să le transporte mai departe. Transportul, deși este unul inedit pentru Aeroportul Internațional Timișoara, nu reprezintă o premieră. Până acum, alte două astfel de zboruri speciale au aterizat la Timișoara, în 2011 și în 2012. Exact ca și acum, de fiecare dată, văcuțele au aterizat în siguranță, în cele mai bune condiții.


Foto: OPINIA TIMIŞOAREI

Foto: OPINIA TIMIŞOAREI

“Pista de la Timișoara, cu o lungime de 3500 de metri, recent astfaltată, utilajele de care dispunem pentru descărcare, de personalul specializat, precum și experiența pe care o avem în a gestiona transporturi de asemenea natură, ne recomandă ca fiind soluția optimă pentru acest tip de transport”, a declarat Marian Chivu, director operațional Aeroportul Internațional Timișoara.


Foto: OPINIA TIMIŞOAREI

Foto: OPINIA TIMIŞOAREI

„În prezent, Aeroportul Internațional Timișoara se află pe locul al doilea în țară la transportul cargo, însă dorim să dezvoltăm şi mai mult acest sector. Astfel, avem deja un proiect complex legat de Terminalul Intermodal de Cargo, care se află deja inclus în Master Planul de Transport.”, a declarat Daniel Stamatovici, director comercial Aeroportul Internațional Timișoara.

Читайте также  SUPER OFERTA ZILEI – PREȚURI SPECIALE TURKISH AIRLINES PENTRU PLECĂRI DIN CONSTANȚA


Foto: OPINIA TIMIŞOAREI

“Heifer Este o organizaţiei non-profit, înfiinţată acum 70 de ani pe ideea ca fermierii să fie autonomi şi independenţi. De 70 de ani, organizaţia noastră este alături de fermierii din toată lumea, primul transport de acest gen a avcut loc în 1944, cu 18 vaci – spre Puerto Rico”, a declarat preşedintele Heifer Internaţional, Pierre Ferrari.

Animalele au fost aduse din Irlanda printr-un proiect al fundației Heifer România și, de la Aeroportul Internațional Timișoara, au fost transportate către Oradea, unde vor sta în carantină 30 de zile. După această perioadă, ele vor ajunge la familii nevoiaşe din judeţul Mureş.